Annons
Nyheter

Dömdes för fyllesnack

Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

En 36-årig man har dömts för hot mot tjänsteman. Han hotade att skjuta den öländska arrestvakten. Men han fick inget skadestånd för tingsrätten ansåg att han borde vara förberedd på uppenbart fyllesnack.

En 36-årig man från Öland omhändertogs av polisen för att han var för full. Han fördes från Öland till Kalmar för arrestering. Både under färden och vid arrestintaget hävdade 36-åringen att han jobbade som undercoverpolis och bar vapen.

Annons

När den öländska arrestvakten skulle avvisitera 36-åringen blev han arg och hotade att skjuta vakten.

Den öländska vakten uppger att han tog mycket illa vid sig, mest med tanke på hans familj eftersom att 36-åringen och han bodde på samma ort.

Tingsrätten dömde 36-åringen för hot mot tjänsteman. Eftersom att han vid domen vistades på ett behandlingshem för sitt alkoholmissbruk bedömer de att skyddstillsyn är den lämpligaste påföljden.

Men den öländska vakten fick inget skadestånd för han blev inte tillräckligt kränkt. Tingsrätten anser att arrestvakter och poliser borde vara väl förberedda på tillmälen som borde vara vardagsmat när berusade personer omhändertas. ”Det framstår som ganska uppenbart att 36-åringen inte hade tillgång till något vapen och att det rörde sig om rent fyllesnack.“

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons