Nyheter

”Dokumenten finns inte”

Nyheter • Publicerad 19 mars 2014

– Hon har mig som hatobjekt.

Kommunalrådet Lisbeth Lennartsson anser att Christina Ateva agerar i en privat hämndaktion där de fiktiva dokumenten "inte finns”.

Samtidigt som Lisbeth Lennartsson förnekar att hon dikterat lydelsen i de två fiktiva  ordförandebesluten medger hon att initiativet var hennes.

– Det råder ingen tvekan om att det finns brister i utbildningsnämndens beslutsordning i upphandlingen och som satte frågetecken för hela upphandlingen som sådan. På grund av det ville jag att Christina Ateva på något sätt skulle godkänna tilldelningsbesluten.

– Detta var samma dag då debaclet i upphandlingsprocessen uppdagades och tilldelningsbeslutet till Bergkvarabuss skulle ha vunnit laga kraft och det var bråttom. Då var jag också osäker på delegationsordningen.

Du har sagt att du ville rädda Christina Ateva, hade hon eller nämnden uttryckt någon sådan önskan?

– Nej, det har de inte gjort någon gång under de här åren och jag kommer aldrig mer att hålla en ordförande bakom ryggen. Då, den fredagen, ringde jag Christina och försökte förklara läget för att hitta en lösning på de problem som uppstått, men hon förstod inte. Det blev pannkaka av alltihop och nu gör hon en höna av en fjäder och hämnas.

Räddas från vad? Skampålen?

– Ja, på grund av bristerna i beslutsprocessen.

Anser Ateva att det finns brister i beslutsprocessen?

– Nej och det gör inte utbildningschefen heller. Men jag är säker på det.

Hämnas?

– Christina har mig som hatobjekt, det ser du ju i skrivelsen hon lämnat. Det har varit problem länge, så allvarliga att det varit uppe på regionnivå.

Du har sagt att Christina Ateva ljuger i den här frågan, vad ljuger hon om?

– Det var inte jag som ringde hennes sekreterare,  det var tjänstemännen på stadshuset och utbildningsförvaltningen som hade kontakt. Jag kommer att kräva en ursäkt av henne.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.