Nyheter

Djursholmare vs Danderydsbo tvistar om husbygge i Djupvik

Nyheter • Publicerad 27 februari 2008

DJUPVIK

Djursholm mot Danderyd. Länsstyrelsen tvingas nu medla i Djupvik. Frågan gäller en utbyggnad av ett fritidshus.

Mannen från Danderyd hoppas med en extra boyta kunna vara kvar på Öland så länge som möjligt, trots ålder och krämpor. Grannarna, ett par från Djursholm motsätter sig utbyggnadsplanerna.

ÅTTA DECIMETER

Djursholmsparet påpekar att den tilltänkta byggnaden kommer att hamna 0,80 meter från tomtgränsen, vilket strider mot plan- och bygglagen. Vidare anser inte paret att infiltrationsanläggningen i Djupvik klarar ”ytterligare påfrestningar”. Dessutom, tillägger Djursholmsparet, vore en utbyggnad direkt olämpligt ur brandskyddssynpunkt och dessutom påverkas utsikten mot havet negativt.

TRE GÅNGER TRE

Länsstyrelsen anser emellertid inte att en tillbyggnad medför större olägenheter för grannarna. Tillbyggnaden på 3x3 meter bedöms som liten och utsikten kommer bara att i mycket ringa utsträckning inskränka på havsutsikten. Därför går länsstyrelsen på Danderyds linje och avslås överklagan från Djursholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.