Annons
Nyheter

Diger lista gav tre månader

Nyheter • Publicerad 27 november 2007

MELLERSTA ÖLAND

Rattfylla, dopningsbrott, grov stöld och så lite narkotikabrott. En 30-åring från mellersta Öland samlade ihop det mesta och kunde kvittera ut tre månaders fängelse av tingsrätten.

Annons

Det var en diger lista som 30-åringen från mellersta Öland åtalades för vid Kalmar tingsrätt. Men så är han ingen duvunge heller. 30-åringen förekommer över 22 kapitel i belastningsregistret. Så sent som 26 september dömdes han till sex månaders fängelse sedan en tidigare skyddstillsyn undanröjts. De nya brottsligheterna gjordes då han redan börjat påbörja sitt tidigare straff.

URSÄKTA, VAD ÄR KLOCKAN?

28 oktober bröt han sig in i en lägenhet i Kalmar och stal en guldklocka och en musikanläggning. Guldklockan hade 30-åringen på sig då han senare samma kväll greps av polisen för ringa narkotikabrott. Vid gripandet hade han också på sig sex patroner.

Till det senaste åtalet skall läggas rattfylleri och dopningsbrott. Han greps av polisen med 0,37 promille alkohol i kroppen och 71 dopningstabletter i bilen. Sammanlagt tycker tingsrätten att en ny resa på ytterligare tre månaders fängelse för 30-åringen är ett lagom straff.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons