Annons
Nyheter

''Det var färskt blod på vapnet''

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2013

 

55-åringens teorier om varför Gustaf Linder Nordanders blod finns på hans beslagtagna hagelbössa omkullkastas av Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping.

Annons

– Det var färskt blod på vapnet, berättar Lina Isakson Funke, informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

När polisen delgav 55-åringen att de hittat Gustaf blod på ett av hans vapen reagerade han med bestörtning.

– Näe, men hur ska det kunna komma där? Va? Ni är ju inte kloka för fan, näe det finns inte i världshistorien det finns bara inte, ni kan bara inte göra så här dant, får ni hitta på sånt här, utbrast han.

I senare förhör hade 55-åringar hittat två möjliga förklaringar till blodfläckarna på hagelbössans kolv.

Dels att Gustaf och han skjutit lerduvor ihop för 20-30 år sedan varpå Gustaf fått en sårskada, det blodet kunde möjligen hamnat på 55-åringens hagelbössa.

Dels att Gustaf  ''i höstas''  haft en sårskada/jack i huvudet och att blod från den skadan överförts på 55-åringens kläder för att sedan överföras till vapnet.

55-åringens förklaringar tillbakavisas av polisen.

– SKL:s analys visar att blodet på vapnet var färskt, säger berättar Lina Isakson Funke, informationsansvarig vid Kalmarpolisen.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons