Annons
Nyheter

”Det blir en magisk sommar på ruinen”

Nyheter • Publicerad 16 juli 2012

BORGHOLM

Borgholms Slott kan i år erbjuda en diger lista med välrenomérade och populära artister. Trycket på biljetterna växer och flera konserter kan bli utsålda.

Annons

– Om man vill gå på Winnerbäck, borde man köpa den nu och inte vara kylig, säger arrangören Håkan Dahl.

Håkan Dahl arrangerar konsertena med Lars Winnerbäck, Melissa Horn och Mikael Wiehe. Han är nöjd med biljettläget.

– Det går väldigt bra, jättebra. Det ser väldigt bra ut för Winnerbäck konsertena. Den första konserten såldes slut för ungefär en månad sedan och den andra på måndag går också bra, säger han och fortsätter:

– Man ska inte vara kylig och vänta med att köpa biljett till måndag. Om man vill gå borde man köpa den nu i veckan.

Konserten med Melissa Horn och Mikael Wiehe har ingen uttalad huvudakt eller förband. De kommer att spela ett set var och det är inte klart ännu vem som spelar först.

– Den säljer bra också men det är ett tag till innan den börjar. Den konserten kommer att bli lite mer ”picknick-konsert” som det traditionellt har varit på ruinen innan. Det kommer att bli en väldigt mysig konsert och ingen rock´ n´ roll, säger han.

FULLSMOCKAD KVÄLL

Parably Produktion AB arrangerar konsertern med Eldkvarn och spelningen med Veronica Maggio som också tar med sig Anna Ihlis, Jonathan Johansson och Fibes, Oh Fibes!

Hittills har de sålt 1 000 biljetter per spelning. Han tycker att det känns bra.

– Det känns kanonbra och vi är inte oroliga. Det har tagit fart på slutet och det är några veckor kvar. Det finns ett stort utbud på Öland, vilket gör att folk vill avvakta lite. De vill se vad det blir för väder och vind. Försäljningen brukar komma i gång den sista veckan.

Annons

Han är nöjd med konserterna.

– Veronica Maggio med sin popsommarturné är skitbra. Det kommer att bli en fullsmockad kväll med massa röj. Det är fyra band som uppträder, det blir som en liten festival, säger han och fortsätter:

– Formatet för Eldkvarn är lite skönare och mysigare. Det blir rock ´n´roll men folket får gärna ta med sig en filt att sitta på och njuta. Det kommer att bli en magisk sommar på ruinen, försäkrar Robin Åkerman.

BARA TILLFÄLLIGT

Det var flera år sedan som Borgholms Slott eller mer traditionellt, Slottsruinen, fick utsålda konserter. Håkan Dahl tror att det är tillfälligt att så många stora artister kommer till ”ruinen” i sommar.

– Det är svårt för Slottsruinen att få dit egna akter. Det beror på att festivalerna har ökat och de flesta artisterna åker till dem. De sätter inte upp egna sommarturnéer längre, det har i princip försvunnit. De äldre artisterna som Tomas Ledin och Ulf Lundell turnerar inte heller längre, säger han och fortsätter:

– Det är förmodligen bara tillfälligt att Slottsruinen får mycket i år, de kommer även i fortsättningen få svårt att dra egna akter. Den här sommaren blir lite revival för Slottsruinen.

Den 3 augusti kommer Sven Ingvars, Kalle Moraeus med Orsa Spelmän och The Refreshments att uppträda på scenen. Det är enda gången i sommar som de alla tre spelar tillsammans. Men arrangörern Lifeline vet inte hur biljettläget ser ut.

– Det kan vi inte svara på ännu och vi vet inte vilken spelordning de kommer att ha. Men det kommer att bli drag på scenen, säger Sofie Lundmark, från Lifeline.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons