Annons
Nyheter

Den sanne moralväktaren var själv en storförskingrare

Nyheter • Publicerad 24 mars 2007

KALMAR

Den person som var upphovet till det stora homobråket där Ölandsbladet och dess ansvarige utgivare i högsta grad var inblandade och som polisanmälde pastor Green har nu avslöjats som en stor förskingrare och bedragare. Åtal är väckt vid Kalmar tingsrätt.

Annons

Om pastor Åke Green i Berga, tidigare rikskänd pingstpastor i Borgholm, vore cynisk, vilket han inte är, skulle han kunna säga att Gud har straffat denne person. Samtidigt som den nu åtalade ringde tidningen, anmälde den till JK, hotade med mera, för den artikel tidningen infört med pastor Greens predikan sysslade han vid sidan av med lönande förfalskning och bedrägerier. Av åtalet framgår att mannen, som nu är 28 år, kunde bygga en liten nätt personlig förmögenhet på 900 000 kronor.

Han ringde Ölandsbladet och omtalade för denna tidning vilken usel moral den hade då tidningen publicerade delar ur pastor Greens predikan, som vände sig mot den homosexuella livsstilen. Han JK-anmälde också Ölandsbladet för tryckfrihetsbrott, men tidningen frikändes omedelbart. Ofta var han ute i medierna med den moraliska pekpinnen i högsta hugg. Nåde den som hade en avvikande uppfattning. Slutligen föll åklagaren till föga och väckte åtal mot pastor Green för hets mot folkgrupp, men denne frikändes i Högsta Domstolen.

BOR NUMERA I STOCKHOLM

Mannen har utgett sig för att vara projektledare och fått ut pengar. Ur Arvsfonden erhölls anslag för att skapa förståelse för hans särskilda grupp; här skall han ha förfalskat revisorns namn, enligt åtalet. Han har också besökt socialkontoren och fått ut pengar. Han utgav sig för att vara en fattig och svältande student och folk tyckte synd om honom. Han har också lurat Akademikernas arbetslöshetskassa. När allt detta blev känt rymde han Kalmar och han bor numera i Stockholmstrakten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons