Annons
Nyheter

Den juridiska trätan om Lotus alkoholtillstånd fortsätter

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2007

BORGHOLM

Den juridiska trätan om nattklubben Lotus indragna alkoholtillstånd fortsätter.

Annons

– En besvärande ihopblandning av bolag, anser nattklubbens ombud om kommunens beslut.

För drygt en månad sedan drog socialnämnden i Borgholm in alkoholtillståndet för nattklubben Lotus. Beslutet motiverades till stora delar av personerna bakom Lotus-verksamheten på Öland figurerade i en mångmiljonkonkurs i Uppsala, där konkursförvaltaren aviserade brottsmisstankar.

– Hans (konkursförvaltarens) utredning har ingen bäring i målet, hävdar Lotus advokat Anders Wallin i en inlaga till länsrätten dit tillståndsärendet hamnat efter överklagande.

– Det finns inga indikationer på att Lotus i Borgholm har gjort sig skyldig till någon ekonomisk misskötsamhet, fortsätter advokaten och anser att socialnämnden blandar ihop bolag och tillståndsinnehavare.

"IRRELEVANT OCH OLÄMPLIGT"

Nämnden kritiseras även för spekulationer och ekonomiska resonemang de folkvalda för kring Lotus ekonomi sägs vara ”irrelevanta”. Dessutom anklagas alkoholhandläggaren för:

– Anslaget i inlagan ger intryck av ett personligt engagemang i ärendet från handläggarens sida som inte ter sig helt lämpligt.

Lotus önskar ett snabbt beslut från länsrätten.

– Sammantaget föreligger inte skäl att återkalla Lotus Borgholms serveringstillstånd. Då bolaget lider avsevärd skada av det återkallade tillståndet hemställes om skyndsam handläggning.

Senast den 23 augusti ska socialnämnden ha yttrat sig över advokatens yttrande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons