Annons
Nyheter

Delar av dykutrustning hittad

Nyheter • Publicerad 1 juni 2008

SEGERSTAD

Dykare har nu hittat delar av utrustningen som en 34-årig man använde när han försvann utanför Öland igår. Dykförbudet kring vraket är upphävt och mannens kompisar finns på plats för att dyka efter mannen.

Annons

34-åringen rapporterades saknad vid halv ett-tiden på lördagen. Övriga dykare på båten förhördes under lördagsnatten av polis. När det framkommit att det ej handlar om brott, gav sig dykbåten återigen ut till olycksplatsen. Under söndagens dykningar har en syrgasflaska återfunnits.

– Det är en flaska med Nitrox-blandning, som behövs när man stiger från ett djup som är över 40 meter. Mannen hade hängt flaskan vid vraket tills han skulle gå upp, men den har aldrig använts, säger Jan Cederholm, vakthavande befäl vid Kustbevakningen.

FASTNAT INNE I VRAKET?

I samband med söndagens dykningar har man också skymtat något inne i båtvraket, som kan vara ytterligare delar av mannens utrustning.

– Vi tror att han har fastnat där, säger Jan Cederholm.

Den luft mannen hade med sig ner till vraket skulle räcka en timme, chansen är därför obefintlig att han fortfarande finns i livet. Mannen kommer från Stockholmstrakten. Fartyget han åkte med heter Stora M och gör dykresor med betalande gäster. Fartyget har sin hemmahamn i Sandhamn, Karlskrona. Vraket de dök efter är ångfartyget "Emmy Haase", som förliste en stormig natt den 24 september 1887.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons