Nyheter

Degerhamnare fortsätter rocka

Nyheter • Publicerad 6 maj 2011

KALMAR/ÖLAND

Det blev succé när Dennis Johansson, från Degerhamn, drog ihop en rockfest i början på mars. Ikväll följer han därför upp satsningen.

– Tanken är att vi ska köra många rockfestivaler framöver, säger Dennis johansson, rockarrangör från Degerhamn, som fick en oerhörd respons på den satsning han drog igång i vinterkylan på bistro bar i Kalmar.

– Det var 300 personer och alla verkade vara i extas, det satt verkligen som en smäck. Halvvägs in på kvällen var det klart för mig att det här måste vi göra igen.

MYCKET METALL

Under lördagskvällen är det fyra stycken band som rockar loss på bistro bar. Det blir till en början traditionellt rockigt när Växjöbandet Soulcreek uppträder och sedan blir det dessutom glammrock då Kalmarbandet Glitzy Glow kliver upp på scen. Men sedan är det stort fokus på de ännu hårdare tongångarna.

– Systematic Slaughter är ett modernt och spännande ett metallband. De har ett Göteborgskt sound, trots att de är från Karlstad. Det är ett gäng killar som är mycket snällare än det låter på bandnamnet, skrattar Dennis.

FLER EVENEMANG

Det fjärde bandet på plats är också ett metallband, Plector från Umeå. Musiken beskrivs som ”svängig dödsmetall och de har turnerat runt i både USA och Tyskland. Dennis Johansson ser på soundet som väldigt nytt och fräsch - som en helt egen grej.

– Det är alltid svårt att säga att säga vilka band som kan bli riktigt stora, men de här har något speciellt.

Rocksatsning i Kalmar fortsätter sedan den 21:e maj då The Quill är på besök och sedan planeras det för fler festivaler och ännu större band.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.