Annons
Nyheter

Datortjuvar härjar i kommunen

Nyheter • Publicerad 20 september 2007

MÖRBYLÅNGA/FÄRJESTADEN

Natten till tisdagen stals 15 bärbara datorer från Skansenskolan i Mörbylånga. Detta är bara en i raden av stölder i trakterna av Färjestaden och Mörbylånga de senaste månaderna.

Annons

– Magkänslan är att det hänger ihop, säger Per Malmkvist, rektor vid Skansenskolan.

Den är här gången tog sig tjuvarna in via en dörr till kemisalen. Genom att göra hål i en glasruta har man kunnat haspa upp en säkerhetsspärr och ta sig in. En annan dörr har forcerat med en kofot. Väl inne har tjuvarna gått direkt på 15 bärbara datorer. Inget annat har stulits.

– Och tjuvarna har haft koll på var larmet finns, tror Per Malmkvist.

LÅNG RAD INBROTT

Listan över stölder i Färjestaden och Mörbylånga de senaste månaderna börjar bli lång: Ölandsbladets lokalredaktion på Storgatan i Färjestaden har drabbats av två inbrott och en skadegörelse. Sammanlagt har fyra bärbara datorer stulits. Tidningskonkurrenten Barometern har också drabbats av inbrott. Vitsippans dagis blev av med en dator.

SPORTHALLARNA

Bägge sporthallarna i Färjestaden har länsats av tjuvar. Bland annat har tjuvarna kommit över två musikanläggningar med mixerbord. Tallhöjdens Idrottsplats har haft påhälsningar både på kansli och i speakerbås. Även kiosken vid Grövle idrottsplats har brutits upp vid flera tillfällen.

Villainbrott och stölder av bland annat cyklar i trädgårdar är andra exempel på tjuvars framfarter.

Ölands Köpstad har märkt av en ökad skadegörelse. Större ungdomsgäng samlas kvällstid i eller utanför köpcentrat. Ungdomsgängen har också synts tillsammans med missbrukare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons