Annons
Nyheter

Dålig skötsel av minneslund

Nyheter • Publicerad 27 juli 2007

VICKLEBY

– Det här är ingen minneslund, det är en skamvrå, säger Britt Sigvardson om minneslunden vid Vickleby kyrkogård. Hon har kontaktat kyrkorådet ett flertal gånger men där har kritiken stannat och aldrig gått vidare till kyrkogårdsnämnden.

Annons

Askan efter Britt Sigvardsons man Eilert ligger nedgrävd i minneslunden sedan september 2005. Men sedan dess har hon varit besviken på skötseln.

– Det känns inte som att minneslunden hör till kyrkogården. Hade jag vetat att det skulle vara såhär hade jag hellre begravt min man innanför murarna. Nu är jag ledsen när jag går hit och arg så jag gråter när jag går härifrån, säger Britt.

GÅNG SAKNAS

Bland annat är hon kritisk mot att vissna blommor står kvar i vaserna och att det inte finns någon lagd gång in till lunden från huvudgången upp mot kyrkan. Vintertid måste hon pulsa i knähög snö eftersom det aldrig finns någon uppskottad gång.

Hon menar att även andra anhöriga är besvikna och att hon sedan hösten 2005 har kontaktat medlemmar av kyrkorådet i tre omgångar för att påpeka bristerna.

– De har sagt att åsikterna ska framföras och att det inte får vara såhär, men än har det inte hänt något. Nu orkar jag inte hålla på att tjata längre.

INVÄNTADE HÄCKEN

Bland annat har Britt pratat med kyrkorådets vice ordförande Gun Karlesand.

– Britt kontaktade mig för ett par år sedan och då pratade vi om det i kyrkorådet, men sedan bestämde vi att avvakta i väntan på att en ny häck planterades för att se hur det skulle bli, säger Gun Karlesand och uppmanar Britt Sigvardson att kontakta kyrkorådsnämnden:

– Hon får höra med dem, det är de som har ansvaret.

Annons

UPPMANAR ATT SKRIVA

Karl-Georg Ekwall är kyrkogårdsnämndens ordförande. Han menar också att kyrkogårdsnämnden aldrig nåtts av Britt Sigvardsons kritik.

– Det här kommer helt överraskande så jag vågar inte svara på vad vi ska göra åt det. Men jag vill helst att Britt skriver ner klagomålen och för dem till oss så att vi ska kunna diskutera det.

Varje ärende är speciellt och det är först när vi får reda på problemet som vi kan se vad som kan rättas till, om det handlar om en personalfråga eller något annat.

BORDE HA FÅTT HJÄLP

Han är förvånad över att Britt Sigvardsons kritik har stannat vid kyrkorådet och aldrig förts vidare till honom.

– Jag kan bara beklaga, hon borde ha fått hänvisning till mig. Hon borde ha kunnat få hjälp, säger Karl-Georg Ekwall

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons