Annons
Nyheter

Dag Sandahl väcker debatt i Skåne

Nyheter • Publicerad 2 februari 2012

HÖGBY

I kväll torsdag ska Dag Sandahl, komminister i Högby, hålla ett föredrag om sin bok ”Jesus – motspänstig medmänniska” i skånska Jonstorp.

Annons

Det är ett möte som väckt känslor.

Helsingborgs Dagblad skriver om församlingsbon och prästen Maria Svensson som tycker Farhult-Jonstorps församling kunde ha bjudit in någon annan.

– Jag vill inte kriga. Men jag vill lyfta frågan hur det kan komma sig att man bjuder in just Dag Sandahl. Det finns många Jesusforskare som inte är kvinnoprästmotståndare som man kan använda, säger Maria Svensson till Helsingborgs Dagblad.

– Det känns inte alls bra och jag tycker att det sänder ut fel signaler att ta hit Dag Sandahl. Jag tycker det är skrämmande och jag känner mig inte hemma i min egen församling.

"BAXNAR"

Församlingens kyrkoherde Per Gyllenör, som tidigare varit präst i Böda, kommenterar saken i Helsingborgs Dagblad:

– Jag känner Dag. Han är rolig och trevlig och det är inte juste att man dömer ut honom utifrån hans åsikter i en enda fråga. Jag delar inte hans inställning till kvinnliga präster, men det är inte det han ska prata om. Han har många andra goda sidor.

Dag Sandahl tar själv bråket med ro:

– Det är så löjligt att man baxnar.

– Hon vill tysta mig, inte i sak, men som person. Men man kan inte bara åsikter, man måste ha insikter också.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons