Annons
Nyheter

Dödshot och misshandel på skolan – nu åtalas mobbarna

Nyheter • Publicerad 18 november 2008

BORGHOLM/KALMAR

17-åringen från Borgholmstrakten upplevde en mardröm på Kalmarskolan. Nu åtalas hans två antagonister för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Annons

De båda åtalade är en 18-åring från Kalmar och en 17-åring från Nybro. Det var natten mellan den 24-25 maj i Kalmar som den 17-årige Ölandspojken hamnade i bråk med 18-åringen från Kalmar. Enligt åtalet puttades ölänningen omkull och fick på marken ta emot sparkar och slag mot både ansikte och kropp.

ETT HELVETE

Senare samma natt fick ölänningen hemma i sin bostad ta emot ett telefonsamtal från 18-åringens kompis, en 17-åring från Nybro. Ölandspojken blev igenom telefonsamtalet hotad till livet. Under tre skoldagar upplevde sedan den 17-årige ölänningen ett helvete på Kalmarskolan. Hans båda antagonister utsatte honom för både hot och misshandel.

STRYPGREPP

Vid flera tillfällen fick han höra att de skulle skada eller döda honom. Enligt åtalet tog Nybrokillen bland annat strypgrepp på ölänningen. Vid samma tillfälle fick Borgholmskillen sina glasögon förstörda. 31 maj hotades per telefon en 16-årig Borgholmsflicka till livet av den 18-årige kalmariten. Det rör sig om olaga hot, enligt åklagaren Jeanette Boye.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons