Nyheter

”Då kan man inte historien”

Nyheter • Publicerad 17 mars 2011

BORGHOLM

– Jag har inga fingrar i den syltburken. Er uppgiftslämnare är inte påläst.

Sune Axelsson (S) förnekar bestämt att han använt sin politiska position i frågan om kommunalt VA på Kesnäs udde.

Sune Axelsson, en av Borgholms tyngsta politiker under flera årtionden, har intressen i två sjöbodar på Kesnäs udde. Den ena äger han själv, den andra har han han ägt för att numera vara i dotterns ägo. Turbulensen gäller den sistnämnda.

– Jag förstår att det här kan se märkligt ut, men då saknar man kunskap i ärendet, då kan man inte historien, säger Sune Axelsson när Ölandsbladet ber honom att kommentera anklagelserna mot hans person.

• Vad är historien?

– Huslängan består av tre sjöbodar med tre ägare och kommunalt vatten drogs ner redan i slutet av 1980-talet eller i början på 1990-talet och på initiativ av en av ägarna som nu är avliden. Samtidigt kopplades bodarna till en trekammarbrunn.

– I bygglovet från den tiden sägs att när kommunalt avlopp dras fram ska bodarna kopplas på och det gör vi nu för att bli av med trekammarbrunnen. Och det arbetet är i stort sett färdigt.

Sune Axelsson förnekar kategoriskt att han dragit i diverse trådar, vare sig när det gäller framdragning av avlopp, avstyckningsplaner eller ändrad arrendeform.

– Nej, nej, jag äger inte huset längre, jag har inget intresse i det. Jag har inga fingrar i den syltburken. Avstyckning var på tapeten redan under åren med kommunakut-åren och när inte det gick kom frågan om bostadsarrende upp och det var bostadsarrende när kommunen köpte av Domänverket på 1970-talet.

– Till och från har det också bott folk permanent där.

Ska du koppla in vatten och avlopp till den sjöbod du äger själv på Kesnäs udde?

– Nej, vatten och avlopp gäller endast de tre med bostadsarrende.

Men i dag finns enligt kommunen endast lägenhetsarrende.

– Nej, så vitt jag vet ska det vara bostadsarrende.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.