Annons
Nyheter

Cyklist avled i trafikolycka

Nyheter • Publicerad 10 november 2011

Cyklistens oväntade manöver blev ödesdiger.  

– Bilisten hade inte chans, förklarade räddningsledare Åke Brynielsson efter den svåra trafikolyckan vid korsningen Sandgatan/Norra vägen i Borgholm där en äldre man skadades så allvarligt att han senare avled.

Annons

Enligt preliminära uppgifter kom cyklisten från Sandgatan för svänga höger och in på Norra vägen i ostlig riktning.

– Sedan har han cyklat efter vägkanten några meter och precis när det kommer en bil jämsides med honom gör han en 90-gradig gir rätt ut i vägbanan. Bilisten hade inte en chans, berättade  brandförman Åke Brynielsson till Ölandsbladet vid olycksplatsen.

Kollisionen blev kraftig och cyklisten slungades mot bilens vindruta som krossades.

– Sedan flög han några meter för att landa mitt i körfältet, fortsatte Åke Brynielsson.

Två ambulanser samt räddningstjänsten kallades till olycksplatsen. Först efter en längre insats kunde cyklisten lyftas in i en av ambulanserna för transport till sjukhuset i Kalmar, hans liv gick dock inte att rädda.

Cyklisten var en äldre man hemmahörande i Borgholm, 87 år och bosatt nära olycksplatsen.

Olyckan inträffade vid 11.15-tiden på torsdagen.

Polisen hade vid tillfället ingen ölandspatrull tillgänglig och det dröjde därmed en lång stund innan kalmarpolis anslöt.

Bilföraren chockades och fick enligt uppgift glassplitter i ögonen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons