Nyheter

Cykelprojekt i rullning

Nyheter • Publicerad 23 november 2009

SKOGSBY/FÄRJESTADEN

Färjestaden och Skogsby växer sig allt tajtare.

Nu börjar den nya cykelvägen mellan orterna ta form.

Röjningsarbetet är avklarat. Grävskoporna håller som bäst på att göra i ordning underlaget för cykelvägen.

Men fullt färdig kommer inte cykelvägen att bli förrän tidigast i april nästa år.

– Upphandlingsarbetet drog ut lite på tiden och då måste vi sedan vänta in asfalteringsarbetet, berättar Bengt Johansson, utvecklingsledare vid Mörbylånga kommun.

Totalkostnaden beräknas stanna vid 1,5-2 miljoner kronor. För det så får Mörbylånga kommun en cykelväg längs Järnvägsgatan från Svampområdet till vägkrysset Skogsby/Lundtorp.

Cykelvägen är mycket medvetet dragen söder om Järnvägsgatan, detta eftersom Färjehallen också är placerad söder därom.

– Det här är en av de viktigaste cykelvägarna vi arbetat fram, tycker Bengt Johansson och pekar på strömmen av människor mellan Skogsby och Färjestaden.

Den smala Järnvägsgatan har blivit allt hårdare trafikerad, både av bilister och cyklister. Cykelvägen är ett välkommet tillskott för trafikanterna.

Bengt Johansson hoppas att få extrapengar för att kunna göra cykelväg också av den sista biten från Lundtorpskrysset till väg 136. Där kommer annars cyklisterna att få finna sig i att cykla på den gamla järnvägsbanken.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.