Nyheter

Centern anser att Brolinson bör avgå som soc-ordförande

Nyheter • Publicerad 20 februari 2008

MÖRBYLÅNGA

Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp i Mörbylånga anser att den numera partilöse Claës Brolinson bör lämna sin post som ordförande i socialnämnden.

”Vi har i Centerpartiet konstaterat att Claës Brolinson har lämnat partiet med omedelbar verkan. Han är inte längre centerpartist och då förutsätter vi att Claës Brolinson lämnar sin ordförandepost.

Han har fått sitt uppdrag av Centerpartiet och som moral och etik säger, bör man lämna sina uppdrag då man inte längre har förtroende för det parti man fått uppdraget av”, skriver partiet i ett pressmeddelande författat efter tisdagskvällens krismöte angående den uppkomna situationen på socialförvaltningen.

”BUSINESS AS USUAL”

Avslutningsvis påpekar man att det är ”högt till tak” inom centergruppen: ”Alla har möjlighet att föra fram sina synpunkter och komma till tals”, påstås det.

Enligt vad ÖB-webben erfar har Claës Brolinson inga som helst planer på att avgå för att hans före detta partikamrater så önskar. ”Business as usual”, förklarade han för Ölandsbladet härom dagen:

– Det enda sätt som jag formellt kan petas från posten är om fullmäktige gör det. Det vill säga, vill centern peta mig får de söka majoritet i fullmäktige.

JAN L LINDGREN

Läs merom detta i torsdagens pappersutgåva av Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.