Nyheter

Centercourt för blomstrar och ler

Nyheter • Publicerad 7 juni 2012

MÖRBYLÅNGA

Efter att ha legat i träda i uppemot 15 år är nu tennisbanan i Mörbylånga spelbar igen. Den invigs under lördagens folkfest – Mörbylånga blomstrar och ler.

– Det känns verkligen jättebra att vi äntligen kan använda den igen. Vi har kämpat länge för det här, säger Hiromi Ballantyne, ordförande för Mörbylånga tennisförening. Med stöd från kommunen, bidragsgivare och de andra 22 föreningar på orten står nu en alldeles ny asfaltbana av materialet plexipave redo att invigas. Och först ut på ”centercourten” blir henrik Rydström, lagkapten i Kalmar FF, och Kent Ingvarsson (M), kommunalråd.

– Gör Rydström bra ifrån sig kanske han går in i startelvan igen i Kalmar FF, men Kent är ju van vid spelet i ”korridorerna”, skämtar Johan Lunde, ansvarig för evenemanget Mörbylånga blomstrar och ler. Tennisbanan är nu äntligen redo för spel efter att växt igen de senaste 15 åren. Nu är den gjord i ett material som dessutom tillåter att den spolas på vintern för skridskoåkning.

”VI–KÄNSLA”

Att inviga någonting nytt och spännande på orten har blivit något av en tradition under de fem år som folkfesten anordnats.

– ”En för alla, alla för en” är ju lite av konceptet bakom den här satsningen till att börja med. Vi-känslan hos föreningarna är unik och det är den som gjort det här till en så fin tradition.

Och med utgångspunkt från Tennisbanan kommer en mängd olika aktiviteter att äga rum. Det blir bland annat jätteloppis i parken, motoruppvisning, Mörbylångaloppet för både stora och små, samt en sorts gatkritsgraffiti.

– Det är konstföreningen som ska se till att gatan ner till hamnen blir något mer färgglad och väldigt mycket mer fantasifull under dagens lopp, förklarar Johan. Förutom tennis så kommer det även finnas möjlighet att pröva på segling, luftgevär, disc-golf och dart. Evenemanget har blivit en succé under årens lopp, och förhoppning är att vädret ska tillåta en repris i det hänseendet även i år. När det sedan gäller tennisintresset tycks intresset redan blomstra och le.

– Vi har 110 medlemmar och kör numera fortlöpande träningar under året. Sedan blir det speciella kurser för barn och vuxna under sommaren, konstaterar Hiromi Ballantyne.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.