Annons
Nyheter

Capellagården har vänt förlusttrenden

Nyheter • Publicerad 30 november 2011

VICKLEBY

– Vi har vänt på varenda sten, förklarar den nya siftelseordföranden Hans Ahlin. Därunder hittades sammanlagt en miljon och vips så har de närmast standardiserade minustecknen från de senaste åren vänts till 100 000 extrakronor i plånboken.

Annons

Men om uttrycket ”vips” är på sin plats är väl en definitionsfråga. Någon lätt match har det inte varit för den nya styrelsen. Några lärare har blivit av med sina jobb samtidigt som elever tillkommit. Dock handlar det även om utvecklad verksamhet. Intäkter har tillkommit genom en utställningslokal på skolområdet åter igen och en utveckling av de kortkurser som skolan innehar.

– Capellagården har varit sått inför ett allvarligt läge. Det har varit kaosartat närmast och en svår trend att vända, säger Hans Ahlin. Ordförande i Stiftelsen Capellagården i Vickleby. Sedan hösten 2010 har han varit med om att förändra synsättet så att företag på allvar blir kommersiellt och inte bara fokuserar på det pedagogiska.

Hur länge sedan var det ni visade plusresultat?

– Det har inte skett på många år. Jag kan faktiskt inte säga när.

På vilka punkter kommer ni att jobba vidare för att stabilisera ekonomin?

– Vi kommer att bredda kursutbud, öka vårt internationella engagemang och stärka vår plats i utbildningssamhället.

En del av den sista punkten handlar om på sikt ge Capellagården högskole- eller universitetsstatus.

– Det ställer förstås krav på administrationen men ger även större intäkter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons