Annons
Nyheter

Byggstart nu i månadsskiftet

Nyheter • Publicerad 3 september 2007

ALGUTSRUM

Myresjöhus spekulationsköpte tomter i Algutsrum 1982. Nu är det dags för exploatering. I månadsskiftet september-oktober går grävskoporna igång. 25 tomter vid Enbärsvägen i östra Algutsrum ska bebyggas.

Annons

I lördags var det visning av området. Ett tio-tal familjer passade på att skapa sig en överblick av det nya bostadsområdet.

– Närheten till naturen, det är så vi marknadsför området. Detta och närheten till Kalmar, säger Owe Adolfsson, Myresjöhus, som visade intressenterna runt.

Tomterna är på mellan 1200-1500 kvadratmeter. Byggrätterna för husen är så stora som upp till 250 kvadratmeter. I de förslag som Myresjöhus presenterar ligger totalkostnaden för ett mer normalstort hus i prisklassen 2,3–2,7 miljoner kronor.

STOR EFTERFRÅGAN

Av 25 tomter är sju tecknade av intressenter och fyra bundna av skarpa avtal.

– Vi märker en stor efterfrågan av tomtmarker, framför allt kring Färjestaden, säger Owe Adolfsson, och avslöjar att man dessutom har optionsrätt på ytterligare 25 tomter väster om Algutsrum.

Alf Sandström blir i det närmaste granne med det nya bostadsområdet och följer utvecklingen med intresse.

– Det är ju sanslös egentligen. Jag köpte mitt hus -73 för 250 000 kronor. Nyss såldes huset mitt emot, liknande det jag har, för 1,5 miljon kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons