Nyheter

Byggstart i Norra viken

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012

MÖRBYLÅNGA

Nästan på dagen för fyra år sedan presenterade Ramon Harel ett mångmiljonprojekt i Norra viken för en skara euforiskt kommunfolk.

På måndagen dundrade den första grävskopan in i området. Vägar, infrastruktur och VA ska rullas ut i markerna för den första byggetappen. Den första bygglovsansökan har också landat på samhällsbyggnadsutskottets bord.

– Jätteroligt at det äntligen kommer igång på allvar, säger Malin Hedberg (S) ledamot av kommunstyrelsen och kommunledningsutskottet.

Hon hoppas givetvis att den konkreta aktiviteten på marken nu blir starskottet fören utveckling av köpingen söder om Färjestaden där hon själv bor.

– Jag kommer ihåg för några år sedan när det var lite trögt med olika områden i Färjestaden, vilket man kanske inte tror idag.

– Men så fort de första husen kom upp så lossnade det.

• Och det är vad du hoppas för Mörbylångas del?

– Jo, jag tror att det kan dra igång på allvar nu.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.