Annons
Nyheter

Bybor sluter upp för camping

Nyheter • Publicerad 7 augusti 2013

DJUPVIK

– Jag skulle aldrig kunna tänka mig en större camping, det är för kommersiellt på de flesta av dem. Det måste finnas alternativ för oss som inte vill ha det så, säger Rosie Flodemark som är stamgäst på campingen sedan minst tio år tillbaka.

Annons

Hon är en av dem som skrivit på den namnlista som överlämnades till Borgholms kommun i måndags.

Namnlistan, som går under namnet Rädda Djupvik nu, omfattar 239 namnunderskrifter, samtliga vill att DJupviks camping ska få finnas kvar.

– Vi började i lördags så på bara två dagar har vi fått så här många underskrifter, säger Solveig Kööhler som är en av dem som hållit i insamlingen av namn.

Det som oroar är att, som man skriver i e-post till redaktionen, campingens existens länge varit hotad och att ägaren nu i sommar fått besked från Borgholms kommun om att campingen troligen inte kan få vara kvar. Byborna befarar att det skulle dra med sig stora problem för hela byn eftersom ett stort kundunderlag för affären och restaurangen också skulle försvinna då.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

CARIN SVENSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons