Nyheter

Bryggerilokaler säljs

Nyheter • Publicerad 7 april 2010

SÖDRA MÖCKLEBY

Strax före jul lade Ölands gårdsbryggeri ner sin verksamhet.

Nu säljs hela byggnaden, med lägenheter och företagslokaler.

I början av november 2009 lade Ölands gårdsbryggeri ner sin verksamhet med omedelbar verkan. Utrustningen såldes och dryckeslagren tömdes.

– Vi behöver en liten paus eftersom vi har haft jobbigt privat. Det har gått jättebra för oss men när det inte går att jobba ordentligt blir företaget lidande, och då går till slut siffrorna neråt, sade Märet Vallentin Peilot som ägt gårdsbryggeriet tillsammans med maken Morgan Peilot.

TÖMT LAGREN

Bryggeriet har producerat kring 100 000 liter öl per år och salufört ett 20-tal sorter av lättöl, folköl, starköl och läsk. Ölen har funnits på krogar runt om i landet och för ett år sedan började den även säljas på Systembolaget.

Paret Peilot har enbart hyrt bryggerilokalen av ägarna, Mörbylånga VVS.

– Jag vet inte riktigt om de kommer att bedriva sin verksamhet någon annanstans, men all utrustning är bortplockad, säger Peter Hallberg, den mäklare som ansvarar för försäljningen av fastigheten.

Han berättar att VVS-företaget från början planerade att ha lokalerna som sina, men detta blev inte aktuellt då företaget istället byggde nya lokaler i Stora Frö. Och nu har Mörbylånga VVS bestämt sig för att sälja hela fastigheten, med tre hyreslägenheter och en 240 kvadratmeter stor lokal.

Fotnot:Ölandsbladet har försökt nå paret Peilot och Mörbylånga VVS, men utan resultat.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.