Nyheter

Brovägen stängs av under två dagar

Nyheter • Publicerad 9 december 2013

Stora delar av Brovägen kommer att vara avstängd under onsdag och torsdag. Anledning är att en ny dagvattenledning ska dras under vägen.

– Men boende och de som ska åka till förskolan får köra på vägen under den här tiden, säger Bengt Johansson, gatu- och exploateringschef i Mörbylånga kommun.

De som dagligen kör längs Brovägen har under flera veckors tid lagt märke till det arbete som pågår vid sidan av vägen. Dagvattenledningen som grävs ner, ska förhindra att villor i Snäckstrand och närliggande områden drabbas av översvämning i källare.

– Vi måste bygga ett starkare dagvattennät, säger Bengt Johansson.

Under onsdag och torsdag, den 11 och 12 december, leds trafiken via Åkervägen–Storgatan–Brandstationsgatan. Boende och besökare till Hummerstigen, Krabbstigen samt området kring Snäckstrandsvägen har dock möjlighet att köra inom det avspärrade området.

Vattnet från den nya dagvattenledningen kommer att ledas ut till den nya etappen av dämmet. Hela arbetet beräknas vara klart i april-maj 2014.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.