Annons
Nyheter

Brostorp får V/A – efter 40 år

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2007

GLÖMMINGE

Efterfrågan på kommunalt vatten och avlopp har varit stor mellan Glömminge och Brostorp. Äntligen har grävandet börjat. Vatten och avloppsfrågan har varit på tal sedan 1960-talet men det är inte förrän nu som tekniska förvaltningen budgeterats pengar till detta. Hela kalaset kommer att gå på runt 4,5 miljoner kronor.

Annons

Just nu håller grävandet av vatten och avlopp sin gång mellan Glömminge och Brostorp. Grävandet började uppe på Glömminge backe och kommer fortsätta cirka en kilometer österut genom Brostorp. Totalt kommer 24 hushåll att få avlopp och 19 kommer att få vatten då fem hushåll redan hade kommunalt vatten.

– Arbetet började för drygt en månad sedan och kommer bli klart omkring till jul i år, plus eventuella återställningar till våren, säger Karl-Gustav Johnsson, teknisk chef på Mörbylånga kommun.

TELEFONPROBLEM

Det har uppkommit en del problem med telefoner som har slutat fungera i samband med grävandet. Flera hushåll i Brostorp och ända till Kvigerälla har blivit utan telefon i flera dagar, och även delar av Ryd. Detta sedan en kabel troligtvis grävts av.

MIKAEL NILSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons