Nyheter

Bröllopsfirandet blev en succé

Nyheter • Publicerad 22 juni 2010

BORGHOLM

– Vilken fantastisk dag! Massor av folk ville vara med och fira vårt lokala bröllop och det kungliga bröllopet.

– Succén var där och det mesta överträffade våra förväntningar. Och det kändes som det mesta också fungerade bra.

Det utropar Peter Adolfsson, stadsutvecklare vid Framtid Borgholm, som konstaterar att långt mer än 5 000 personer besökte torget i Borgholm.

Som bekant hade man utlovat att de första 5 000 besökarna skulle bjudas på prinsesstårta, en siffra som fick många att le en smula. För så många kunde det väl ändå inte bli.

– På mindre än tre timmar hade vi delat ut 4 500 tårtbitar och resterande 500 gick till våra äldreboende och omsorgen, säger Peter.

– Att vi också fick hälsningar från kronprinsessan Victoria med lyckönskningar till vårt arrangemang kändes extra bra. Detta via Lisbeth Lennartsson som uppvaktade bröllopsparet på fredagen.

Och nog firades det ordentligt på torget där champagenkorkarna smällde vid Hamnkontorets tält där det också serverades räkor, hummer och jordgubbar.

Krögarna vid torget hade också hakat på med speciella bröllposmenyer. På Borggrillen erbjöd man en meny med varmrökt lax från Blomlöfs rökeri, som är Kunglig Hovleverantör, Victoriaburgare och bubbel och snittar.

Och på Himlagott hade Ann Dahlgren strykande åtgång på sina Bröllopsmackor, fyllda med gravad lax och hovmästarsås, räkor och ägg, lufttorkad skinka och brieost.

Festligheterna på torget pågick från klockan11 och fram till 19 så det blev verkligen en heldag i bröllopens tecken.

SE BILDSPEL FRÅN DAGEN I SPALTEN LÄNGST TILL HÖGER PÅ SIDAN.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.