Nyheter

Bröllopsfest i Borgholm

Nyheter • Publicerad 21 april 2010

BORGHOLM

Den 19 juni står bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och herr Daniel Westling i Stockholm.

Och så även i ”den kungliga sommarstaden Borgholm”, men då handlar det om en storbildsskärm på torget.

Bakom den här tillställningen står Framtid Borgholm tillsammans med Mortensen Konsult och det kommer att bli en hel del kringarrangemang.

– Vi kommer att stätta upp en storbildskärm på 35 kvadratmeter framför kyrkan så att alla på torget kan se bröllopet under hela sändningen, säger stadsutvecklare Peter Adolfsson.

– Sändningstiden är inte fastställd ännu, men bröllopsfesten kommer att starta en timme före sändning och hålla på en timme efter.

– Vi hoppas att det här ska bli ett festligt alternativ till att sitta hemma och se på TV.

Arrangemanget görs alltså i samarbete med Mortensen Konsult, som även står bakom Borgholms Hamnfestival.

– Framför bildskärmen blir det ett antal sittplatser och till vänster om den en stor scen för olika evenemang. Det ska hända saker hela tiden, berättar Björn Mortensen.

– Bland annat körsång, men inga popartister. Det här ska bli ett stiligt och värdigt bröllopsfirande. Torget kommer också att ramas in med ett antal tält där man kan köpa bröllopsrelaterade saker och det blir även ett champagnetält.

Arrangörerna har givetvis stora förhoppningar att bröllopsfesten ska locka mycket folk, ja, så stora att de första 5 000 bjuds på gratis Prinsesstårta!

– Och naturligtvis har borgholmsföretag som vill delta på något sätt fått första tjing, säger Björn Mortensen.

Bröllopsfesten sammanfaller dessutom med MG-klubbens Scandinavic meeting på Strand Hotell, så det finns planer på att låta de omkring 100 bilarna inleda firandet med att defilera förbi torget.

Programmet för bröllopsfesten är ännu inte helt spikat, en del ligger i ”pipeline” och mycket kommer att hända de närmaste veckorna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.