Annons
Nyheter

Brittisk bilträff lockade storpublik

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2009

 

Något färre deltagande bilar, men mycket folk.

Annons

Så kan man enkelt beskriva årets upplaga av British Car Meet som alltså blev mycket lyckat.

– Ja, det var väldigt bra och vi är positivt överraskade att det kom så mycket folk, säger arrangören Stefan Ahlgren.

För första gången fick deltagarna köra genom Sollidens park på väg ut mot den traditionella rallyrundan och det var något som vaar uppskattat.

– Det var en riktig höjdare och här hjälpte Sollidens personal till med att dirigera ekipagen så att ingen körde fel.

Någon kunglig publik fanns dock inte. Kungaparet avreste på lördagen och besökte på kvällen Diggiloo i Ulriksdals Slottspark.

Som vanligt var Storgatan fylld av bilar, och det fanns flera som stack ut en del. Till exempel en Wolsley Hornet Special från 1934, en av tre i världen.

Och konstnären Stephan Lundh på Högby fyr tog en tur till Borgholm med sin MG TF av 1954 år modell, en bil som är i ett härligt bruksskick.

Som vanligt bjöds det också på säckpipemusik, och Beatlesmusik av Norrköpingsbandet Liverpool. De spelade på ett lastbilssläp, inköpt av Borgholm Energi, och som ska förvandlas till en mobil scen. Det visade sig dock omöjligt att fälla ner flakmedlemmarna så publiken fick nöja sig med att se överkropparna på tre av de fyra bandmedlemmarna.

Men deras musik var mycket uppskattad av den stora publiken som till huvuddelen bestod av folk ruskigt nära pensionsåldern.

Och som vanligt var även Bosse bildoktorn eminent konferncier med sin stora motorkunskap. Han visade även sitt bildspel under den avslutande balunsen på Strand.

Annons

British Car Meet har alltså blivit en institution efter årets upplaga som var den elfte. Här handlar det också om ett kvalitetsevenemang, men här behövs någon form av förnyelse. Vilket Stefan Ahlgren också är införstådd med.

– Visst behöver det utvecklas och jag hoppas att fler personer som kan engagera sig, säger Stefan som fram till i år hållt i alla trådar tillsammans med familj och släktingar.

– Genom åren har jag provat mycket och har ibland kört fast. Det bästa vore alltså om man kan bilda en grupp som har olika ansvarsområden och som vaskar fram nya idéer, säger Stefan som numera är heltidsanställd vd på Ölands Skördefest.

ROLF NILSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons