Annons
Nyheter

Brister vid särskilt boende

Nyheter • Publicerad 17 februari 2012

BORGHOLM

Socialstyrelsen påpekar brister vid ett särskilt boende i Borgholms kommun i ett tillsynsbeslut från myndigheten.

Annons

Anmälan kom från en anhörig sedan en patient på ett särskilt boende ramlat och brutit lårbenshalsen. Händelsen inträffade i februari förra året.

Enligt vårdplanen ska det vara två personal som skulle hjälpa mannen att stiga upp, men vid uppstigningen släppte en av personalen och gick därifrån. Då ramlade mannen och bröt lårbenshalsen.

Detta och efterspelet till olyckan, har lett till flera påpekanden från socialstyrelsen.

• Socialstyrelsen konstaterar att vårdpersonalen inte följde angiven rutin vilket medförde onödig smärta och lidande för patienten. Personalen vidtog dock omedelbara åtgärder genom att tillkalla sjuksköterska för undersökning och behandling av patienten.

• Socialstyrelsens bedömer att sjuksköterskan genomförde en adekvat undersökning och behandling av patienten.

• Socialstyrelsen anser dock att patienten inte borde ha skickats ensam i ambulans med tanke på hans demenssjukdom och bristen på trygghet med nya människor runt i kring sig.

• Socialstyrelsen bedömer att vårdgivaren har vidtagit åtgärder genom att ha upprättat en ny rutin för smärtlindring av patienter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons