Annons
Nyheter

Bowlingplaner blir verklighet

Nyheter • Publicerad 1 december 2006

I veckan presenterades de konkreta planerna kring den nya bowlinghallen som ska stå klar till den 1 juni nästa år.Förutom de åtta bowlingbanorna kommer lokalerna, som byggs ut med cirka 11 00 kvadratmeter, att innehålla en stor restaurangdel med VIP-avdelningar och scen, ett ungdomscafé med airhockey, spelsimulatorer och internet med tillgång till fyra av banorna och en stor uteservering.

Lokstalet i Borgholm AB är namnet på det nya bolaget och där ingår förutom initiativtagaren Anders Lindström även ICA-handlaren Richard Teern som är delfinansiär.

Annons

– Ja, jag tycker det är intressant att investera i roliga projekt och det här är ett sådant, säger Richard som står för 19 procent av finansieringen vilket betyder omkring 1,5 miljoner.

Totalt går kalaset på cirka 15 miljoner, och här står fastighetsägaren Arne Petersson för hälften i och med nybyggnationen.

– I restaurangen blir det mat med lite barstuk, och den kommer också att vara öppen vintertid och fungera som en sportsbar med storbildskärmar, säger Anders Lindström som betonar att det är vattentäta skott mellan den ungdomliga och den vuxna publiken.

– Vi kommer också att knyta kontakter med företag och ordna aktiviteter, till exempel kick-offer. Men även konferensanläggningaar som vill ha aktiviteter för sina gäster. Närmast kommer vi att ha en träff med Strand Hotell som visat intresse för sådana, säger Anders Lindström som också berättar att man kommer att satsa på en hel del järnvägsnostalgi när det gäller inredningen.

– Det finns säkert många föremål och fotografier från järnvägsepoken lite här och var och jag hoppas bland annat att vi kan låna fotografier för att förstora och hänga upp på väggarna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons