Annons
Nyheter

Börje söker fru i TV-program

Nyheter • Publicerad 28 maj 2006

Idag söndag är det dags. Då ska hela svenska folket få veta vem Börje Carlsson från Trosnäs är. TV4:s serie Bonde söker fru ger åtta svenska bönder chansen att hitta den rätta här i livet.

Börje Carlsson tar det hela med lugn och ro. Börje är äldst av fyra bröder och han övertog för ett tag sedan sina föräldrars gård. Två av hans bröder är stadgade och det är en av hans svägerskor som bestämde sig för att anmäla Börje till programmet Bonde söker fru.

Annons

– Hon pratade med mig först och vi diskuterade huruvida jag skulle anmäla mig eller inte, men så blev det så i alla fall till slut, berättar Börje.

Tur är väl det, Börje har klarat sig bra i konkurrensen. Från början var det över 100 sökande till programmet.

För några veckor sedan var TV4 och hälsade på Börje med programledaren Linda Isacsson i spetsen. De var med Börje en hel dag och Linda var inte den som var rädd för att hugga i.

– Nej, den dagen skulle jag sätta upp staket i vattnet mellan min grannes och mina marker. Linda tog på sig höga stövlar, gick ut i vattnet och hjälpte till med att få ned pålarna i sjöbotten, berättar Börje.

Att vara bonde är mer än ett heltidsarbete. Korna behöver mjölkas, det är alltid några maskiner som behöver ses över eller något staket som behöver lagas. Med så stora ägor finns det alltid något att göra.

– Det är svårt att komma ifrån. Att skaffa sig en avbytare för en längre tid är i stort sett omöjligt, det blir för dyrt, säger Börje.

Förutom gårdsarbetet, är Börje utbildad till snickare. Han håller just nu på att renovera ett hus där hans föräldrar ska bo. Just nu bor de tillsammans i samma hus och det är ingen bra lösning om man ska hitta sig en fru.

Börje som själv är nykterist, arbetar även lite ideellt inom IOGT-NTO-verksamheten. På Löttorps bio visar Börje tillsammans med en annan man bio året om.

– I juli kan det bli upp till några visningar i veckan. Vi försöker vi få tag i dagsaktuella filmer, och det är inte så svårt. Det är inte många små biografer som har öppet på sommaren, berättar Börje.

Dansant är han också, vår kära bonde, det händer att dansställen både i Kalmar och runt om på Öland får besök av Börje när han känner för att ta sig en sväng om.

Annons

– Jag gillar att bugga. Lundegårds campings dansbandsvecka är något jag försöker komma loss till varje år, berättar Börje.

Nu när det har blivit känt att Börje ska vara med i programmet, har det väl redan börjat ramla in beundrarbrev?

– Nej, grannar och vänner har pratat med mig och sagt att de tycker det är roligt att jag ska vara med, men några kvinnor har inte hört av sig ännu, säger Börje.

Det kanske helgens program ändrar på, då sänds nämligen det första av två program där bönderna ska presenteras och Börje är med i programmet. De fyra männen som får flest brev får sedan besök av utvalda kvinnor.

– Nej nu har jag inte tid att prata längre, jag måste laga utgödslingen som har gått sönder, säger Börje och går med bestämda steg in i ladugården igen. Det är definitivt inget latmansgöra att vara bonde, men det har, liksom Börje, sin charm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons