Annons
Nyheter

Borgholmspolitiker i skandalfilm på nätet

Nyheter • Publicerad 5 augusti 2009

BORGHOLM

Här piskas den lättklädde borgholmspolitikern på stjärten. 

Annons

– Det var väl inte så klokt av mig att lägga ut filmen på Youtube, säger fullmäktigeledamoten Erik Arvidsson i Borgholm.

– Olyckligt, kommenterar moderaternas ordförande Eva Karlström.

Drygt 400 personer har sett Youtubefilmen där fullmäktige- och socialnämndsledamoten Erik Arvidsson till tonerna av Ian Dury and the Blockheads odödliga 70-talshit ”Hit me with your rhytm stick” piskar sig på låren och stjärten med en svart ridpiska.  Allt medan han högt  sjunger ”Hit me, hit me, HIT ME”.

I det tre minuter och 45 sekunder långt klippet, troligen inspelat i Arvidssons kök, är fullmäktigeledamoten lättklädd, i så kallade chaps (ett slags ridbyxor) med hål för grenen, kalsonger och t-shirt.

PLOJGREJ

Filmen lades ut på nätet i förra veckan och har väckt stor uppmärksamhet. I kommentatorspåren skriver till exempel signaturen ”SlaskBerit” att Youtube-inslaget ”gjort hennes dag”.

– Jag har fått många positiva reaktioner och högt betyg, säger Erik Arvidsson och förklarar avsikten med filmklippet.

– Det var en plojgrej, inget annat än en plojgrej  för en tjejkompis.

– Men nu är filmen borttagen. Via omvägar fick jag reda på att folk haft synpunkter och jag vill inte ha någon debatt om det här, så jag tog bort den direkt. 

Annons

Hade du några funderingar på att ”det här är inte kanske inte så lämpligt med tanke på att jag är folkvald politiker” innan du la ut filmen?

–  Nej, jag funderade inte så. Och hade jag bott i Stockholm hade det här inte varit någonting, men Borgholm är en liten håla.

– Så här i efterhand var det kanske inte så klokt att lägga ut filmen. Å andra sidan trodde jag inte att det skulle väcka sådan debatt.

OLYCKLIGT

Moderaternas ordförande Eva Karlström är i en annan sinnesstämning än  signaturen ”SlaskBerit”. Tvärtom sågar hon det knappt fyra minuter långa filmklippet.

– Obetänkt och olyckligt. Inte lämpligt alls med tanke på hans politiska uppdrag och att Erik i och med dessa är en offentlig person. Erik, som är ung, oerfaren och relativt ny i politiken, har helt enkelt inte tänkt sig för.

– Samtidigt är det inte lätt att vara offentlig person när man är ung. 

Din reaktion när du såg filmen?

– Att den skulle bort. Och det förstod Erik fullt ut när jag kontaktade honom.

Annons

URSÄKT

Även moderaternas ”etta” Eddie Forsman beklagar Arvidssons ekivoka Youtube-entré.

– Jag beklagar att han gjort så här, men i ungdomligt oförstånd har han inte haft en tanke på konsekvenserna. Erik har också bett om ursäkt.

Erik Arvidsson:

– Jag har pratat med Eddie och berättat varför jag la ut filmen på nätet.

Förutom platserna i fullmäktige och socialnämnden är Erik Arvidsson, 29,  ordförande för kommunens valberedning.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons