Annons
Nyheter

Borgholmsarkitekt synar Kina

Nyheter • Publicerad 28 november 2007

BORGHOLM/KINA

Borgholmsarkitekten Anders Westerlund har landat i Mittens Rike. Uppdrag: Se till att det byggs rätt i Kalmar.

Annons

– Anders är sakkunnig och ska granska ritningarna, berättar Margit Westerlund.

Det omtalade Fanerdunprojektet i Kalmar ger ringar-på-vatten-effekt, eller snarare över vattnet. Arkitektföretaget Westerlund Arkitektkontor i Borgholm har anlitats av det ivriga Fanerdun-folket för att se till kinesiska ritningar följer svenska krav. Anders Westerlund gör Kinaresan, dels för att kunna prata med arkitekterna för Faderdun-bostäderna på plats, dels för att det är bråttom, berättar Margit Westerlund från kontoret på Södra Långgatan.

UNDVIKA INRITADE MISSTAG

Målet är att undvika inritade misstag när dokumenten väl landar i Kalmar och som i sin tur kan skapa förseningar när fastigheterna till investerarna i handelscentret i Kalmar ska uppföras. I den första etappen byggs cirka 300 lägenheter. Bostadsprojektet omfattar totalt 1 200 lägenheter samt hotell med 300 bäddar.

– Anders ska granska ritningarna för bostäderna så att de följer svenska normer och regler. Eftersom det är bråttom är det värdefullt att allt blir rätt och riktigt på en gång. På plats är det också lättare att rätta eventuella fel, väl i Sverige kan det vara krångligt med översättningen, berättar Margit Westerlund.

Om ritningarna är fel väntar bannor från högre ort.

– Då blir det inget bygglov.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons