Annons
Nyheter

Borgholms-kändisar i byggtvist

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2011

BORGHOLM

Den kände restauratören mot den bygglade entreprenören, en pikant tvist grannar emellan där miljö- och byggnadsnämnden blir domare.

Annons

Hotell– och restaurangägare Owe Fransson är på fortsatt stridshumör, i somras ondgjorde han sig över spelglada plattvändare och därmed för hög ljudnivå nattetid i centrala Borgholm och nu gillar han inte byggentreprenören Gert-Ove Petterssons planer för grannfastigheten.

Tre bostadshus ska byggas på tomten för gamla Lundgrens garage och detta kan Owe Fransson, med firma ODOF Restaurang AB, ”ej acceptera i nuvarande utformning”.

– Föreslagen placering av byggnaden innebär att vi ej kommer att ges möjlighet till byggnation på vår fastighet Påven nr 6 inom ett avstånd på 7,5 meter från tomtgränsen, säger Owe Fransson i en skrivelse till miljö- och byggnadsförvaltningen och anser att denna begränsning i framtida tillbyggnader ”kan påverka fastighetens värde och framtida möjligheter till expansion”.

Återstår att se vad de folkvalda i miljö- och byggnadsnämnden anser om det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons