Annons
Nyheter

Borgholm vill inte sälja hamnen i Grankullavik

Nyheter • Publicerad 21 mars 2007

BORGHOLM

Det blir ingen försäljning av hamnen i Grankullavik. Istället erbjuds Gotlandsbolaget ett långsiktigt arrende för en krona om året, samtidigt som Borgholms kommun är beredd att investera cirka 1,6 miljoner i hamnen.

Annons

Det beslöt kommunstyrelsen vid ett extra sammanträde på tisdagen och enigheten var total.

– Vi tog inte upp frågan om en försäljning utan diskuterade endast arrendet. Kommunstyrelsen är alltså överens om att påbörja investeringarna i hamnen, köpa marken av Sveaskog och teckna ett mycket långsiktigt arrende för en krona per år. Direkt efter mötet skickade vi ett mejl med beslutet till koncernchefen Jan-Eric Nilsson med en begäran om en omedelbar reaktion. Och jag ser positivt på nästa besked, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

AVSLÖJAR INTE ALLA DETALJER

Det finns dock fortfarande några förhandlingsdetaljer som kommunalrådet inte kan avslöja och de fortsatta kontakerna med rederiet kommer att skötas av kommunchefen Lars Frick och planeringshefen Christer Petersson.

I fredags fick kommunstyrelsen ett brev från Jan-Eric Nilsson, i vilket han förklarade att ett förvärv av hamnen i princip var ett måste för att en färjetrafik ska komma till stånd.

– Det handlar om att minimera den ekonomiska osäkerheten. Om rederiet äger hamnanläggningen har man full överblick över de operativa och ekonomiska faktorer som hamnen styr, förklarade Jan-Eric Nilsson.

Men än är det tydligen inte dags att kasta yxan i sjön, även om tiden nu börjar bli knapp.

ROLF NILSSON

FOTNOT: Ölandsbladet har sökt Jan-Eric Nilsson för en kommentar, men hans sekreterare upplyser att han är på resande fot.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons