Annons
Nyheter

Borgholm snart utan turistbyrå

Nyheter • Publicerad 16 augusti 2013

Vid månadsskiftet stängs turistbyrån i Borgholm, verksamheten koncentreras till Färjestaden.

– I nuläget är det i högsta grad osäkert om det blir turistbyrå i Borgholm nästa sommar, säger turistbyråchefen Anders Nyholm.

Annons

Två kontor i dag för turistbyråverksamheten på Öland blir inom kort ett kontor. I och med stängningen av Ölands Näringslivskontor, vars lokaler turistbyråverksamheten inrymdes i, har kontraktet för Mittpunkt-lokalerna i Borgholm sagts upp.

- Turistbyrån i Borgholm är därmed stängd från den 1 september, verksamheten koncentreras till Träffpunkten i Färjestaden, vet turistbyråchefen Anders Nyholm att berätta och betonar noga att fokuseringen på Färjestaden är ett politiskt beslut fattat av Ölands Kommunalförbund.

- De tre anställda i turistbyråverksamheten är samtliga placerade i Färjestaden och man kan inte täcka upp två kontor på tre personer och då har kommunalförbundet enats om att Färjestaden ska prioriteras.

För hur länge ska Borgholm stå utan turistbyrå?

– Det vågar jag inte spekulera i och själv slutar jag den sista februari nästa år.

Borgholm, en av landets största turistmetropoler, utan turistbyrå  sommaren 2014?

- I nuläget är det högsta grad osäkert om det blir turistbyrå i Borgholm nästa år, anser Anders Nyholm.

Kommunalförbundets ordförande Kent Ingvarsson, tillika (M)-märkt kommunalråd i Mörbylånga, bekräftar prioriteringen av Träffpunkten i Färjestaden.

- I det korta perspektivet blir det så, i det långa vet jag inte. Vi i kommunalförbundet diskuterar kostnadsnivåerna för att vara kvar på Träffpunkten och det pågår sådana diskussioner med fastighetsägaren. – I kommunalförbundet är vi helt eniga om att den gemensamma turistbyrån bör ligga där folk kommer in och då i Färjestaden, helst så nära brofästet som möjligt. Det är en naturlig punkt eftersom bron ligger där den ligger.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons