Annons
Nyheter

Boken plockas ned och flyttas

Nyheter • Publicerad 26 november 2008

FÄRJESTADEN

Ombyggnationen på Färjestadens skola börjar synas mer och mer på skolgården. De närmaste dagarna plockas modulen Boken ned, för att göra plats för en ny flygel till skolan. Byggnadens delar kommer att spridas över landet.

Annons

Stängsel inhägnar skollokalerna Björken och Boken. Väster om Björken håller en grävmaskin på att förbereda marken för den utbyggnad som bland annat ska inrymma ett nytt kök. Öster om Björken står det som finns kvar av Boken. Modulen är nu uppdelad i mindre byggnader.

– De kommer att köras iväg och mellanlagras i Hovmantorp. Därefter blir byggnaderna skollokaler i olika delar av landet, bland annat Örebro, säger Tommy Herrloff, fastighetschef vid Mörbylånga kommun.

GÅR ENLIGT PLANERNA

Han berättar vidare att ombyggnationen hittills går enligt planerna. Det första byggmötet har hållits och inom de närmaste veckorna ska tekniska förvaltningen skicka ut förfrågningsunderlag för att hitta den som vill bygga de resterande delarna av skolan. Som det ser ut idag kommer de nya delarna att stå klara hösten 2010, men Tommy Herrloff berättar att de har en tajt tidsplan.

– Vi får hoppas att det blir hyfsade vintrar och en bra luftfuktighet. Det får inte bli för dåligt väder så att något i byggnaderna spricker. Dessutom måste lokalerna stå och andas ett tag innan de kan användas. Vi får inte bygga in fukten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons