Nyheter

Bodils nobb stoppade SD

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010

Ölandspartiet nobbar Erik Arvidssons SD-invit om valtekniskt samarbete.

– Jag fick gehör i partigruppen, konstaterar Bodil Rosengren nöjt.

Äktenskapstycke finnes ej.

Åtminstone inte hos samtliga inblandade parter.

I lördagens tidning kunde Ölandsbladet berätta att Erik Arvidsson, Sverigedemokraterna, ivrigt uppvaktade Ölandspartiet och Per Lublin i avsikt att få ett valtekniskt samarbete.

– Över min döda kropp, kommenterade Ölandspartiets andranamn Bodil Rosengen och hotade med avhopp från partiet om Lublin svarade ja.

Efter måndagens gruppmöte i Ölandspartiet kan hon nu ge klart besked.

– En enig grupp sade nej. Det blir inget som helst samarbete med Sverigedemokraterna.

Du vann?

– Det är inte rätt att uttrycka sig så ...jag fick gehör för mina åsikter och har möts av respekt, många tycker att jag gjorde rätt och att det var bra.

Hade gruppen sagt ja till SD-inviten om du inte gått ut så hårt som du gjorde?

– Det vet jag inte, inga kommentarer.

Något missnöje i gruppen mot din hårda nej-linje?

– Jag vet inte...men något de vet är att jag gör starka utspel. Och konsekvensen av mitt ställningstagande är ju att det varken blir nämndsplatser eller styrelseplatser för oss, i stället får vi driva våra frågor i fullmäktige, sådan är demokratin, säger Bodil Rosengren och tror att det valtekniska samarbetet ändå var dömt att misslyckas.

– Vid samarbete hade jag hoppat av Ölandspartiet för att bli politisk vilde och då hade de inte fått ihop de fyra mandat som krävs för att ta plats i nämnder och styrelser, klargör hon för att i nästa andetag varna Ölandspartiet.

– I valrörelsen sades inget om samarbete med Sverigedemokraterna, ska Ölandspartiet fortsätta driva sina frågor måste man göra klara ställningstaganden på vad man vill och inte vill, annars finns det här partiet inte kvar 2014.

I ett öppet brev till ”övriga partier i Borgholms kommun” bekräftar Per Lublin att Ölandpartiet nobbar Sverigedemokraterna, för att ändå efterlysa nämnds- och styrelserepresentation. Detta i kraft av att vara kommunens fjärde största parti.

– Vi vill därför ha omgående besked från er övriga partier om ni är beredda att låta Ölandspartiet få tillsätta ordinarie ledamot och ersättare i kommunstyrelsen, ordinarie ledamot i socialnämnden, ordinarie ledamot och ersättare i miljö- och byggnadsnämnden samt en ersättarplats i styrelsen för Borgholm Energi, sägs det i det öppna brev ni kan läsa på sidan 11.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.