Nyheter

Böda Sand blir dokusåpa

Nyheter • Publicerad 12 maj 2010

BÖDA

– En alldeles fantastisk marknadsföringsmöjlighet, både för oss och för Öland.

Dete utropar en glad Anna Barkevall, vd på Böda Sand, sedan det nu blivit klart att Kanal 5 i sommar kommer att spela in en dokumentärserie med namnet ”Böda Sand”.

Och ämnet är onekligen tacksamt, camping är Sveriges populäraste turistboende och här finns både roliga och pikanta ingredienser. Eller som det står i pressrealeasen från Kanal 5:

– Trots att det kan ta helvetiskt lång tid med att parkera husvagnen rätt. trots att barnen saknar sin Xbox. Och trots att alla kan höra dig älska, bråka och svära bittert på minigolfbanan. För här finns också gemenskapen – och den perfekta flintasteken i det bästa av middagssällskap.

Kanal 5 tycker det är alldeles lagom tätt och intimt bland de 1300 campingtäpporna där småbarnsfamiljer, raggargäng, husbilspensionärer, dåliga minogolfförlorare med flera ska samsas, och ibland osamsas.

– Ett sommarparadis där barn både leker fritt och blir tillverkade – med eller utan ljuddämpning.

– Inspelningen kommer att pågå under fyra, fem veckor. Serien sänds i höst, men det är ännu inte bestämt om det blir sex eller åtta avsnitt, säger Anna Barkevall.

– Vi har hållit på med det här sedan i höstas. Jag blev kontaktad av produktionsbolaget Strix som hade hört talas om utvecklingen på Böda Sand och man bad mig skriva ner lite mer om verksamheten.

– Det blev åtta A4-ark och produktionschefen köpte det direkt.

– Inspelningarna sker inte bara på Böda Sand, det blir också en del utflykter till olika besöksmål och sevärdheter och serien kommer att följa både vår personal och våra gäster, säger Anna Barkevall och tillägger att hon ska göra vad hon kan för att lyfta fram både Böda Sand och Öland.

Och programchefen på Kanal 5, Lars Beckung, försäkrar att det kommer att bli spännande, generöst, lite galet, hjärtevärmande och vansinnigt roligt när man visar såväl hjärtat och humorn som pinsamheterna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.