Nyheter

Blåste bostadsrättsförening

Nyheter • Publicerad 2 januari 2008

Mellan 2003 och 2006 satt 53-åringen som som ytterst ansvarig för bostadsrättsföreningen på södra Öland.

Under tiden försvann det stora summor pengar från föreningen...

Nu åtalas 53-åringen för trolöshet mot huvudman och bokföringsbrott.

Kammaråklagaren Thomas Hagman håller 53-åringen som skyldig till att ha förskingrat sammanlagt 172 275 kronor från bostadsförening, samt att över huvudtaget inte upprättat någon bokföring för räkenskapsåret 2006.

53-åringen själv slår ifrån sig åklagarens skadeståndskrav på 172 275 kronor jämte ränta, men han erkänner bokföringsbrott.

Åklagaren har till rättegången kallat in en rad vittnen som ska styrka åtalet. Det handlar om bostadsrättsinnehavare som ska vittna om förhållandena i bostadsrättsföreningen och att denna ska ha haft en god ekonomi innan 53-åringen tog över.

Vittnen skall också styrka att 53-åringen handlat i det dolda och att han inte haft tillåtelse att tillägna sig föreningens pengar.

Enligt åklagaren har 53-åringen under 2003 tagit 89 000 kronor av föreningens omsättningstillgångar, han har också låtit bli att betala sex egna bostadshyror 2004. Åklagaren lägger också 53-åringen till lags 19 månadshyror enligt gällande borgensåtagande.

53-åringen är numera skriven på en adress i Kalmar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.