Annons
Nyheter

Blåst av stugbedragare

Nyheter • Publicerad 31 juli 2009

Den underbara stugan på Öland fanns inte. Stenungsundsfamiljen blåstes på såväl ö-semester som 4 500 kronor.

Annonsen på Blocket lockade familjen från Stenungsund och ett telefonsamtal senare med uthyraren var Ölands-semestern bokad och klar. Hyran för den enligt annonsen ”underbara stugan på Öland” betalades in på ett Swedbank-konto. För 4 500 kronor stod 60 kvadratmeter semesterparadis på Sommarlovsvägen i Borgholm redo för Västkust-familjen med sol och bad i blick.

Annons

– Men stugan fanns inte. I alla fall inte på den adressen, konstaterar polisman Bo Johanson efter en ny stugbluff på Öland.

När familjen anlände till Öland och Borgholm vecka 31 stämde inte kartan med verkligheten.

– Den stuga som fanns avbildad i Blocket-annonsen fanns ej på adressen. Och när de ringde till stuguthyraren, vi har ett namn att gå på där, så svarade han inte.

Spår av Blocket-annonsen finns fortfarande kvar på nätet. Rubriktexten lyder ”Underbar stuga på Öland | Kalmar | Blocke Veckohyra från: 4 500:-, Antal bäddar: 4, Borgholm: Visa var. Typ: Fritidsboende , Uthyres, Boyta: 60 m?, Gatuadress: Sommarlovsvägen ...”

Ett klick på länken avslöjar dock att annonsen i sin helhet är bortagen. Polisen vet inte i nuläget om fler drabbats av just denne stugbedragare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons