Annons
Nyheter

Blandade känslor till privata företag i omsorgen

Nyheter • Publicerad 26 augusti 2013

Privata företag in i omsorgen i Borgholm – frågan splittrar de 65+ som besvarat kommunens LOV-enkät.

– Borgholm drar in mer och mer på äldrevården. Tack och lov finns det privata omsorgsföretag, säger en positiv röst.

Annons

– Detta är kommunens ansvar och vårt välfärdssamhälle byggs på det sättet, inte att privata ska ta skattepengar och bygga imperium på de svagaste bekostnad, anser en mer kritisk medborgare.

 

LOV, lagen om valfrihetssystem för hälsovård– och socialtjänster för kommuner och landsting, trädde i kraft 2009 för att närma sig Borgholm sig allt mer.

När socialnämnden sammanstrålar denna vecka väntas ett första politiskt beslut för vidare färd till fullmäktige.

– Det fortsatta arbetet kräver nu ett politiskt beslut gällande att införa LOV eller ej, säger socialchef Ewa Ekman i det underlag  nämnden har på sitt bord.

Där finns också den enkät socialförvaltningen under våren skickade ut till samtliga kommunmedborgare över 65 år, 3 458 stycken närmare bestämt.

1 606 svarade.

På den centrala och samtidigt högst allmänt ställda frågan ”Anser Du att det är bra om det finns flera olika utförare så Du har möjlighet att välja?” var majoriteten positivt inställd.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons