Annons
Nyheter

Blå Valvet i konkurs: Klarade inte den regniga sommaren

Nyheter • Publicerad 17 augusti 2007

KÖPINGSVIK

På tisdagen försattes restaurang Blå Valvet i Köpingsvik i konkurs. Med mindre än tiotusen i kassan men tiodubbelt i skulder fanns inte något alternativ, vilket ägaren Anders Blomkvist från Färjestaden insåg.

Annons

Blå Valvet i Köpingsvik har slagit igen sina portar med anledning av den konkursansökan som ägaren har lämnat in. Enligt ansökan är bolaget på obestånd ”som ej är av tillfällig natur”. Anders Blomkvist, Färjestaden, är ensam ägare till företaget Restaurangen Kalmar Flygplats AB. Företaget har ingenting med flygplatsrestaurangen i Kalmar att göra, i bolaget ingår endast Blå Valvet.

– Jag kan inte uttala mig om orsaken till konkursen. Det kan ta upp till sex månader innan vi har fått klarhet i alla räkenskaper, säger konkursförvaltare Bengt Stridh på Glimstedts advokafirma i Kalmar.

LÖNER PRIORITERAS

De elva personer som har utgjort sommarens personal får tills vidare vänta på sina löner vilka emellertid är prioriterade bland övriga skulder. Konkursförvaltare Bengt Stridh skall nu se igenom vilka tillgångar och skulder som finns i företaget.

– All personal kommer att få sin lön genom lönegarantin. Men de underlag som finns måste bli klarlagda ytterligare innan lönen kan betalas ut. De anställda får gärna höra av sig till mig om de har några frågor, säger Bengt Stridh på advokatfirman Glimstedts i Kalmar.

Bengt Stridh uppger att det förutom kontanter i kassan också finns ett matvaru- och spritlager som nu är till salu. Intresserade köpare måste naturligtvis ha utskänkningstillstånd för egen del.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons