Nyheter

Biskopen fördömer Scandic

Nyheter • Publicerad 14 april 2007

KALMAR

Scandic Hotell i Kalmar och hela kedjan har beslutat rensa ut Bibeln från alla hotellrum men behåller porren i TV-apparaterna. Nu sällar sig biskop Sven Thidevall i Växjö till kritikerna.

– Scandic väljer att ta bort biblarna från hotellrum i tio länder efter ett enda brev från en militant ateist. Samtidigt har man, trots många påstötningar, valt att behålla porren i sitt filmutbud. Så Scandics budskap är tydligt och klart; bibeln är farlig, porr är ok. Detta ser jag som ett tydligt och klart exempel på religionsfobi.

UPPMANAR TILL BOJKOTT

Frälsningarmén har inlett en landsomfattande mejlprotest mot Scandic och den kristna mc-gruppen Biker Church Europe uppmanar till bojkott av Scandic.

– Vi kommer i vårt europeiska nätvärk med bikers över hela Europa att uppmana till bojkott av Scandic Hotel”, meddelas i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.