Annons
Nyheter

Bilförsäljare förfalskade namnteckning på kvitton

Nyheter • Publicerad 4 september 2008

MELLERSTA ÖLAND

En 48-årig man från mellersta Öland misstänks för både urkundsförfalskning och försvårande av skattekontroll.

Annons

48-åringen misstänks för att under tiden 2006-2007 förfalskat en annan persons namnteckning vid 16 tillfällen i samband med bilförsäljningar. På kvittenserna har han tagit ut för hög inköpskostnad och på så sätt skaffat sig själv en extrainkomst som heller inte beskattats.

”LÅNADE” NAMNTECKNING

Dessutom misstänks 48-åringen ha fuskat med ett bolags bokföring genom att han uppvisat en för hög inkomstkostnad på sammanlagt 258 700 kronor och i samma bokföring en betydligt lägre kostnad för lön.

Misstankarna mot mannen framkom efter en revision från Skatteverket. I förhör med Skatteverket erkänner 48-åringen att han försvårat skattekontroll. Däremot bestrider 48-åringen anklagelserna om urkundsförfalskning eftersom han anser att den person vars namn han skrivit på kvitton varit medveten om det.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons