Annons
Nyheter

Bilöverklagan avslogs – överklagas igen

Nyheter • Publicerad 25 juli 2012

MÖRBYLÅNGA KOMMUN

Kommunfullmäktige i Mörbylånga beslutade 20 juni att LSS-verksamheten framöver får tillgång till kommunens bilpark, vilket överklagades av ett företag som drabbas hårt av beslutet. Förvaltningsrätten i Växjö avslog överklagandet men nu överklagar de igen, privat.

Annons

I början av juni berättade Ölandsbladet i artikeln ”Politiker fattade brottsligt beslut“ om att kommunens bilpark ska bli tillgäng även för verksamheten som berör LSS, lagen om särskilt stöd för vissa funktionshindrade. Ett beslut som togs trots att kommunchef Staffan Larsson framhöll att det stred mot gällande regler.

–Det här kan slå ut oss från marknaden, vi kan inte erbjuda gratis bil, sa Jeanette Jonsson på B1 team, i samband med att de överklagade beslutet. B1 team är assistanssamordnare i Kalmar län, med utbredd verksamhet i Mörbylånga kommun.

FÖRETAG BLIR PRIVATPERSON

Förvaltningsrätten i Växjö avslog i fredags överklagan med motiveringen att B1 team inte innehar fast egendom i Mörbylånga kommun och därför inte har rätt att överklaga beslutet. Enligt kommunallagen är det endast den som innehar fast egendom eller är folkbokförd i en kommun, samt den som är taxerad till kommunalskatt där, som räknas som medlem i kommunen och har rätt att överklaga kommunens beslut. Men nu har alltså Jeanette Jonsson överklagat beslutet privat, som invånare i Mörbylånga kommun.

TOBIAS ANDERSSON ÅKEBLOM

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons