Annons
Nyheter

Bensinliga härjar – hugger hål i tanken

Nyheter • Publicerad 6 februari 2012

BORGHOLM

Hål i tanken.

Annons

I ordets rätta bemärkelse.

– Vi hade tre stora hål i tanken. Man har ju hört mycket om brottslighet i Köpingsvik och Borgholm, men detta...ska vi ha det så här? Jag är förbannad, säger Anna-Lena Krussel, en av fyra drabbade bilägare i en spektakulär våg av bensinstölder.

Polisman Thomas Lönnqvist känner igen tillvägagångssättet,

– Här på Öland har jag aldrig stött på det, men jag minns det från min tid i Stockholm i början av 1980-talet. Man hackar hål i bensintanken med ett vasst föremål och har någon form av kärl under. Fort och bråttom och man skiter i följderna.

Under en och samma natt i början av veckan tömdes fyra bilar Borgholmsområdet på drivmedel. Bilägarna kunde alla konstatera att någon huggit hål i tanken.

FÖRBANNAD

Tysklandsboende Anna-Lena Krusell var en av dem, men där fick bensintjuven inte vad han var ute efter.

– Nej, vi kör diesel och då lät man det rinna ut på backen i stället. Först trodde vi att det gått hål på någon slang, men på verkstaden hittade de tre stora hål i tanken, säger hon och är påtagligt irriterad.

– Vi har ny bil med stor tank, bara att laga tanken kostar 11 500 kronor. Plus kostnader för bärgning och hyrbil. Man har ju hört mycket om brottslighet i Köpingsvik och Borgholm, men detta...ska vi ha det så här? Jag är förbannad.

VAKSAMMA

Annons

Anna-Lena Krussels bil stod parkerad i Köpingsvik. De övriga tre i Borgholm, varav två på Tullgatan och en i Guntorpsområdet. Samtliga bensinare och tömda.

– Folk måste vara vaksamma och hålla ögonen öppna, annars kan fler blir drabbade. Och det kan ju ha hänt fler utan att det upptäckts, varnar Anna-Lena Krussel vars besök ”hemma” fick en bitter eftersmak.

Polisen har vissa misstankar utan några direkta spår att gå på.

– Det pratas om en mörk personbil av ett visst märke som strukit runt här på nätterna, den håller vi utkik efter, säger Thomas Lönnqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons