Annons
Nyheter

Bensinkrig att vänta i Färjestaden?

Nyheter • Publicerad 19 juli 2012

FÄRJESTADEN

Det är nu klart att det blir ännu en bensinmack i Färjestaden. Det är Q-star som öppnar vid brofästet.

Annons

Till vintern blir det tuff konkurrens om bilisterna i Färjestadsområdet. OKQ8 och Statoil nere vid hamnen samt Preem vid Träffpunkten får nu sällskap av Q-star.

– Vi vet att konkurrensen är tuff i området. Men det är den överallt. Vi tror på det här läget, det finns många fördelar här, säger Maria Hadd, kommunikatör på Q-star. Företaget har nu fått bygglov för en obemannad bensinstation vid Brofästet, den blir belägen vid området där Netto och Däck–Roy etablerat sig det senaste året. Det är ännu oklart hur många pumpar det handlar om, men det kommer finnas såväl bensin som diesel och etanol. Dessutom kommer en annan ägare att anlägga en biltvätt i anslutning till bensinstationen.

INLYTTNING PÅVERKAT

Företaget Q-star har 400 bensinstationer runt om i landet och har som strategi att satsa på mindre orter och landsbygd. På Öland har företaget en mack sedan tidigare, i Alböke.

– Det är viktigt för oss att finnas överallt i landet. Så att de som använder våra kundkort alltid har en möjlighet att tanka hos oss.

I övrigt ligger det två starka faktorer bakom etableringen.

– Turismen är en viktig faktor. Det är många som reser förbi det här läget vid brofästet. Dessutom är det en gynnsam tendens när det gäller inflyttning i Färjestadsområdet.

Företaget beräknar att de ska kunna dra igång byggnationen under hösten och sedan vara klara innan årets slut. Det återstår att se om det blir billigare resor för bropendlarna till vintern alltså.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons