Nyheter

Belönad för rådigt ingripande

Nyheter • Publicerad 23 december 2007

BORGHOLM

Fredrik Pettersson förhindrade en storbrand i Störlinge i måndags kväll. Som tack för sitt rådiga ingripande fick han i veckan ta emot diplom och presentkort från Ölands Försäkringsbolag.

– Vi ser väldigt positivt på sådana här insatser och vill uppmärksamma dem, säger försäkringsbolagets skadechef Stefan Nilsson.

I måndags kväll fick Fredrik telefonsamtal från sin syster och hennes sambo som bor i Störlinge. De tyckte det luktade rök i huset. Fredrik som tidigare verkat som deltidsbrandman, åkte dit och kollade.

– Det luktade om basturök. Men efter ett tag luktade det mer brandrök och jag såg att det tryckte ut rök vid taklisten.

”Boven” i dramat var en kakelugn som man eldat i tidigare.

– Jag gick upp till en garderob på övervåningen och fick bort en list där det sipprade ut rök. Sen sågade jag upp en bit av golvet och släckte med pulversläckare för att få elden att lugna ner sig.

Under tiden hade räddningstjänsten tillkallats och när de tagit bort väggen bakom kakelugnen kunde elden släckas. Men utan Fredriks snabba ingripande kunde elden spridit sig snabbt och huset brunnit upp helt och hållet.

– Jag vill rikta ett jättestort tack till mina gamla arbetskamrater på räddningstjänsten, säger Fredrik slutligen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.